×

Ми готові допомогти вам!

Залишіть Ваші контактні дані, і ми з Вами зв'яжемося

Увійти | Реєстрація

Мікроголковий RF-ліфтинг: комплексний підхід до результату

DUSO
2 роки тому
Коментарі
Цікаве Апарати Beauty-Бізнес Косметологія Beauty-Бізнес
Мікроголковий RF-ліфтинг: комплексний підхід до результату - DUSO Створюємо beauty-бізнес для вас

У вік технологічного прогресу наші пацієнти усе частіше надають перевагу технологіям із високою доказовою базою, клінічними дослідженнями й реальними результатами. Іще один важливий аспект – тотальна нестача часу. Ми поспішаємо, і як наслідок ринок захоплюють методики, що дають якісні й швидкі результати, не потребують тривалого лікування, великої кількості процедур і продовжуваного реабілітаційного періоду.

 

Сьогодні найбільш актуальні технології, що забезпечують комплексний результат, задовольняючи вирішенням одразу кілька проблем і гарантуючи сатисфакцію пацієнта, яка є головним показником грамотності підходу і цінності нашої роботи.

“Естетичне” обличчя – це не тільки відсутність зморшок й еластична шкіра, а й робота із рельєфом, звуженням пор, корекцією мікрорубців та постакне; це гармонійне поєднання анатомічного ліфтингу і якості шкіри.

 

БІЛЬ КЛІЄНТІВ ЛІКАРЯ-КОСМЕТОЛОГА

Запит на “омолодження шкіри” сьогодні став провідним трендом і займає близько 50% ринку всіх естетичних послуг – а це означає, що ми потребуємо правильного підходу до anti-age медицини. Технологій, що заявляють про ліфтинг, багато, але для якісної роботи необхідним є не лише маркетингове посилання, але й реальна науково-доказова база, безпечність впливу на шкіру й мінімізація посттравматичних ускладнень і наслідків. Оскільки наші пацієнти доволі часто починають займатися профілактикою вікових змін у молодому віці, є сенс застосовувати технології із мінімальними залишковими ефектами на тканини для можливості подальшої роботи із клієнтами на довготривалу перспективу. Апаратні методики не випадково займають провідні позиції в безпечному й фізіологічному підході до стимуляції тканин, профілактиці вікових змін із уникненням порушення анатомії обличчя.

 

Іще один запит у кабінеті лікаря-косметолога, не менш актуальний, ніж запит на омолодження, - це проблемна шкіра. Кількість пацієнтів, що страждають на акне чи постакне, збільшується із тією ж швидкістю, з якою з’являються нові засоби для лікування й призупинення розвитку даного стану. А оскільки цей процес є хронічним, регулярний підхід у медичному лікуванні є просто необхідним. Нерідко наслідки у вигляді постакне супроводжують пацієнтів протягом усього життя, завдаючи страждань від моральних та естетичних комплексів. Наша ж задача як лікарів-косметологів полягає у тому, щоб не тільки застосувати найбільш ефективні технології, а й зробити пацієнта трошки щасливішим.

 

КОЛАГЕНСТИМУЛЮЮЧІ ПРОЦЕДУРИ: ЩО ЦЕ І НАВІЩО?

Як же знайти таку технологію, яка буде безпечною, ефективною, із мінімальним реабілітаційним періодом, а також комплексною, аби закривати одразу кілька потреб пацієнта?

На сьогодні із цією задачею чудово може впоратися технологія мікроголкового RF. Дійсно, з появою цього фракційного впливу ми стали знову розглядати RF як один із основних апаратних методів роботи з нашими пацієнтами.


Чому ж так важливо правильно працювати зі стимуляцією неоколагеногенезу?

Як із широкого спектру процедур, запропонованих б’юті-ринком, обрати по-справжньому безпечний і ефективний метод корекції вікових змін?

Передусім, необхідно розібратися у процесі колагеногенезу і видах терапії, яку можна застосовувати:

Процес колагеногенезу складається із трьох основних стадій:

  1. активація мРНК;
  2. синтез проколагену (тимчасовий ефект ліфтингу);
  3. перехід проколагену в зрілий колаген.

Активувати мРНК достатньо просто, оскільки будь-яка, навіть незначна стимуляція швидко збільшує її кількість. Однак слід пам’ятати, що паралельно зростає і число ММП – ферментів, що відповідають за розклад колагену і підтримку рівноваги “проколаген – зрілий колаген”.

Ця рівновага завжди зберігається в фізіологічних умовах, і якщо її не порушувати, то з І на ІІІ стадію перейде лише 0,5% колагену. Таким чином, будь-яка стимуляція не матиме тривалого ефекту (період напіврозпаду колагену – 28 днів). Тому існує кілька варіантів: можна пригнічувати ММП (як це робить, наприклад, ретинол), можна збільшити кратність процедур, тобто кількість маніпуляцій у курсі (у цьому випадку перевага – за неінвазивними методиками), а можна й напряму порушити рівновагу “проколаген – зрілий колаген”, як це робить мікроголковий RF.

 

Види RF-мікроголок та їх відмінності

На сучасному ринку технологія голкового RF представлена різними виробниками як у вигляді ізольованих, так і у стані неізольованих голок.

Питання “Які голки краще – ізольовані чи неізольовані?” нагадує гамлетівське  “Бути чи не бути?”, й воно актуальне і досі.

То у чому ж різниця? В ізольованих голках радіохвильова енергія подається лише на кінчик голки. Прогрівання виникає точково на певній глибині, тобто лише в одному типі тканин. До даної методики є багато питань, оскільки структурні зміни часто потребують впливу не тільки на рівень дерми, а й на підшкірно-жировий пакет, створюючи необхідність повторного проходу із більшою глибиною. Така травматизація призводить до надмірного ангіогенезу судин і кровотечі, а також більш тривалої реабілітації.

В неізольованих голках енергія розподіляється рівномірно по довжині голки, даючи можливість за один прохід прогріти одразу кілька структур шкіри – дерму й ПЖК, наприклад. Серед основних недоліків цього типу голок виділяють перегрів епідермісу, що сприяє появі гіперпігментації, мікрорубців, вираженого набряку і тривалої реабілітації, оскільки, як правило, в апаратах такого типу використовують біполярний RF.

Для ліквідації такої проблеми деякі виробники поміщають ізолюючий матеріал в основу голки, але таким чином обмежують можливість зміни глибини проникнення голок. Інші зменшують потужність радіохвильової енергії, жаліючи епідерміс, але при цьому недостатньо прогріваючи дерму й ПЖК для WOW-результату.

 

Фото 1 A-B. Пацієнт до і після п’яти процедур мікроголчатого RF (170 ms, 14W, 2 mm). Фото надано Dr. Mathew Jafarzadeh

Неізольовані голки EndyMed працюють за технологією 3DEEP, використовуючи FPM – фракційний імпульсний режим. Радіохвиля накопичується на кінчику голки, створюючи там максимальний нагрів, і ретроградно підіймається по довжині голки вверх, згасаючи ближче до епідермісу. В результаті відбувається достатній нагрів ПЖК і дерми, коагулюються судини й усувається перегрів епідермісу. Даний режим прогріву є одним із найбезпечніших на ринку естетичної медицини.

ПРОФІЛАКТИКА СТАРІННЯ ШКІРИ

Які зміни відбуваються у шкірі та що ми профілактуємо із ціллю омолодження?

У першу чергу, це зниження активності фібробластів, дегенеративні зміни колагенових та еластинових волокон, зміна їх чисельності та впорядкованості. А це означає, що одна і та сама стимуляція у більш зрілому віці уже не дає такого помітного результату, як у випадку із молодим пацієнтом, адже ресурси шкіри – обмежені.

Крім того, відбувається глікація колагену та інших білків за рахунок нашого раціону, багатого на вуглеводи. Зростає відношення колагену ІІІ/І типів, з’являється еластоз через недостатній захист від сонця. Всі ці зміни проявляються втратою пружності й еластичності шкіри, виникненням зморшок, заломів, розширених пор, зміщенням жирових пакетів, а це все погіршує зовнішній вигляд шкіри.

Через відсутність залишкових явищ фіброзу в тканинах і можливості роботи із власними резервами, а також якісного скорочення шкіряної лати, мікроголковий RF є одним із найбільш ефективних “ранніх” методів омолодження шкіри. При проникненні неізольованої голки в режимі FPM виникають дві зони впливу RF-енергії в тканинах: зона коагуляції та зона стимуляції.

В зоні коагуляції забезпечується прогрівання від 65 до 100 градусів Цельсія і відбувається коагуляція колагену, що порушує баланс “проколаген – зрілий колаген” і штучно створює дефіцит зрілого колагену. Також підвищується інтенсивність синтезу інтерлейкінів, лейкотрієнів, міграція лейкоцитів і фібробластів, що забезпечує потужну реакцію у вигляді асептичного запалення тканин. В результаті цього активується процес репаративної регенерації та лізис коагульованих тканин, а це призводить до стійкого скорочення об’єму тканин (в т.ч. – рубцевих) і реструктуризації дерми.

Паралельно прогрів до 52-55 градусів Цельсія в зоні стимуляції активує мРНК і підвищує синтез проколагену І типу в 2,4 рази, що є суттєвим показником масивної стимуляції тканин. В результаті ми отримуємо значний ліфтинг-ефект, стійке скорочення великого об’єму тканин, звуження пор, коагуляцію судин, мінімізацію глибоких зморшок і ліквідацію дрібних заломів. Ефект від даної процедури наростає протягом 1-3 місяців за рахунок процесів асемблювання проколагену в зрілий колаген. Таким чином пацієнт отримує пролонгований ефект на тривалий проміжок часу.

В залежності від складності ситуації задіюється від однієї до трьох процедур голчатого RF в курсі процедур з інтервалом в один місяць.

 РОБОТА З РУБЦЯМИ ПОСТАКНЕ

Рубці постакне є однією із найскладніших проблем естетичної медицини. Патогенез формування рубців пов’язаний, скоріш за все, з потовщенням волокон колагену під рубцями, що викликає втягування поверхні шкіри. Він відображає ступінь рівноваги між процесами утворення колагену і руйнації тимчасового матриксу. Фібробласти, тучні клітини, клітини ендотелію і макрофаги виробляють спеціальні ферменти – матриксні металопротеїнази, що беруть участь в процесі перебудови й руйнування в дермальних шарах.

Розвитку фіброзу перешкоджають інтерферони, утворювані фібробластами, Т-лімфоцитами та лейкоцитами. Таким чином відбувається нормальне загоєння.

Порушення одного з механізмів репаративних процесів супроводжується виникненням патологічного рубця. У формуванні останнього виокремлюють кілька етапів: запалення, регенерацію і проліферацію, епітелізацію і реорганізацію. При запаленні (або механічному пошкодженні тканин) виділяється велика кількість факторів росту, що приваблює до місця ушкодження нейтрофілів і моноцитів.

Окрім фагоцитозу і винищення мікроорганізмів, до функцій нейтрофілів відносять також вироблення медіаторів запалення, під дією яких активуються кератиноцити та макрофаги. Макрофаги виділяють фактори росту, що притягують до зони пошкодження фібробластів і стимулюють проліферацію кератиноцитів.

Стадія загоєння розпочинається з утворення грануляційної тканини, в якій підвищено вміст колагену І і ІІІ типів. Кількість клітин регулюється механізмом апоптозу. Утворенню грануляційної тканини сприяють міофібробласти, що мають властивості фібробластів і клітин гладенької мускулатури, котрі також мають в собі скорочувальні білки актин і десмін.

В якості одного з механізмів розвитку рубців постакне розглядається роль P. acne, які синтезують фермент колагеназу, що в ряді випадків призводить до руйнування колагенової тканини. Внаслідок дефекту колагенових волокон шкіра провисає й утворюється атрофічний рубець.

Деякі гіпотрофічні рубці постакне можуть сягати 0,7 мм в глибину; і ефективна корекція даного стану має включати методики, які працюють на глибині для ретракції волокон колагену під рубцем. На цій підставі можна зробити висновок, що оптимальною системою лікування гіпотрофічних рубців постакне буде глибокий об’ємний прогрів шкіри для ремоделювання колагену в дермі мінімум до 2,5 або 3 мм і можливість механічного руйнування дистрофічної рубцевої тканини.

Фракційні абілятивні та неабілятивні лазери мають глибину впливу до 0,7 мм, що не дозволяє їм проводити якісну ретракцію колагену, тому ефективність таких лазерів знижується.

Робота з рубцями постакне є комплексною. Тут ми можемо використовувати ферменти, абілятивні й неабілятивні лазерні системи, мікроголковий RF. Однозначно, комплексний підхід забезпечує неймовірні результати. Але в якості першого кроку в роботі з рубцями постакне слід розглядати технологію мікроголкового RF, оскільки саме цей вплив забезпечує усування глибоких патофізіологічних процесів, які лежать в основі утворення даного виду рубців.

Голковий RF якраз дозволить проводити ретракцію колагену завдяки механічному пошкодженню тканин, коагуляція забезпечить скорочення й усунення фіброзу, а об’ємний прогрів запустить процеси стимуляції тканин. В результаті існуючі волокна колагену й еластину скоротяться або розпадуться під дією коагуляції, в зону впливу мігрують фібробласти, стимуляція яких призведе до вироблення нових, більш “еластичних” колагенових та еластинових волокон. Таким чином ми отримаємо вирівнювання рубцевих тканин до рівня здорової шкіри й запустимо процес репарації.

Далі можемо застосовувати абілятивні лазери для усунення поверхових шарів рубцевої тканини й отримання рівномірного рельєфу й тону, тобто ефекту “камуфлювання” рубця.

Дійсно, комплексний підхід до вирішення будь-яких естетичних недосконалостей – це запорука хорошого результату. Тому мікроголковий RF добре комбінується з апаратними та ін'єкційними методиками. Рекомендовано перед проведенням омолоджувальних процедур провести також біоревіталізацію, поліревіталізацію, скоригувати домашній догляд пацієнта в сторону гідратації тканин, адже повноцінне зволоження дає якісне розповсюдження електромагнітної енергії в тканинах, а також задіює весь потенціал клітин.

Плазмотерапія буде показана безпосередньо перед (або найближчими днями після) процедури фракційного RF для прискорення репаративних процесів і загоєння. Якщо мова йде про поєднання з лазерами, то дана комбінація якраз і забезпечує нам комплексний підхід, адже RF-енергія добре працює із глибокими шарами шкіри, ущільнює, скорочує тканини, а лазери – вирівнюють поверховий рельєф, тон і текстуру.

Ми також розглядаємо поєднання “полінуклеотиди + RF” – це два різних шляхи стимуляції колагеногенезу. За правильного поєднання дані методики доповнюватимуть одна одну і будуть повноцінно задіювати всі ресурси дерми.

Пацієнтам старшого віку рекомендовано пройти курс ін'єкційного введення амінокислот та колагену. Чому це так важливо? Ми стимулюємо утворення волокон колагену та еластину, для побудови яких якраз необхідні амінокислоти.

Якщо їх недостатньо у шкірі, то наша стимуляція не дозволить отримати максимальний ефект від стимуляційного впливу.

Підсумовуючи, хочеться сказати: продуманий комплексний підхід до роботи з нашими пацієнтами – запорука успіху. Апаратні технології, а зокрема – мікроголковий RF, допомагають нам правильно підійти до вирішення питання стартової терапії косметологічних проблем, комплексно стимулювати шкіру без залишкових проявів, і підходять як молодим, так і страшим пацієнтам. При цьому посилатися потрібно лише на науково доведений підхід, а довіряти – лише перевіреним апаратам.

 

Фото 2 А-В. Пацієнтка до і через місяць після процедури. Фото надано Dr. Liliane Mouyal 


З приводу купівлі апарату ENDYMED звертайтесь до менеджерів компанії ДЮСО за телефоном (044) 506-77-77

Схожі публікації

Соціальні медіа DUSO

Хочете першими дізнаватися про нові акції та наших заходах? Підписуйтесь! Слідкуйте за нами в соціальних мережах

Останні пости

DUSO - Створюємо beauty-бізнес для вас

Компанія ДЮСО відкриває успішні бізнес-проекти в beauty-індустрії і впевнено лідирує на ринку косметологічного обладнання та косметологічної меблів для салонів краси, SPA центрів, WELLNESS, МАНИКЮРА і ПЕДИКЮРУ, ПЕРУКАРЕНЬ.

Консалтинг ДЮСО - ми пропонуємо професійну допомогу у відкритті з нуля і «під ключ» салонів краси, перукарень, барбершопов, підприємств індустрії краси, клінік естетичної медицини і СПА-центрів.

У нашій компанії вам запропонують повний комплекс послуг - від розробки дизайн-проекту і створення бізнес-плану салону краси до комплексного оснащення вашого б`юті-центру професійним висококласним косметологічним обладнанням!

У ДЮСО запропонований широкий асортимент косметологічного обладнання: апарати для косметології, косметологічні апарати для особи, професійні апарати по догляду за обличчям і тілом, апарати для масажу, сучасні апаратні методики проти старіння шкіри, апарати для рф-ліфтингу і комплексної RF-терапії, косметологічні апарати для мікронідлінга -мікроігольчатой ​​терапії, обладнання для неінвазивної косметології, косметологічні лазери для епіляції, апарати для лазерного ліполізу, обладнання для лазерної косметолог ії, апарати для фракційного омолодження шкіри, апарати для SMAS-ліфтингу омолодження з технологією HIFU, косметологічні системи ультразвукового ліполізу, універсальні лазери IPL-терапії для фотоомолодження, апарати для кріоліполіза, апаратні технології для вакуумного масажу, системи для корекції контурів тіла, апарати кавітації, апарати кисневої мезотерапії, косметологічні комбайни для догляду за шкірою обличчя, мультифункціональні косметологічні платформи для гідропілінг, мікродермабразії, електропорації, апарати для л ица і тіла з LED (світлодіодами), апарати для іонофорезу, фонофорез і кріотерапії.

У нас ви можете купити найкраще обладнання для косметологічних кабінетів, обладнання для нігтьового салону, обладнання для подологіческого кабінету, дзеркала для салону краси, лампи лупи, інвентар для салону краси, косметологічні кушетки, інструменти для салонів краси, косметологічні столи, крісла для салонів краси, косметологічні стільчики, косметологічні візки, інструменти для стерилізації та дезінфекції, лампи для манікюру, подологіческіе крісла, крісла з ваннами для педикюру, подологіческіе крісла-ку еткі, апарати для процедур апаратного манікюру і апаратного педикюру, косметологічні кушетки з підігрівом, кушетки для масажу, засоби по догляду за нігтями і косметику для рук і ніг, косметику і доглядають кошти, що забезпечують здоров`я, захист і зміцнення нігтьової пластини

ВСЕ, що потрібно для перукарень: аксесуари для перукарень, дзеркала для перукарні, інвентар для перукарні, Барбер-крісла, мийки крісла для перукарні, обладнання для перукаря, перукарні столики, перукарський стіл з дзеркалом, професійне перукарське обладнання, стільці для перукарні, візки для перукарів, перукарні тумбочки, крісла для барбершопов

Ми є ексклюзивним представником відомих світових брендів, таких як: 

  • Takara Belmont (Японія), 
  • Gamma & Bross (Італія) виробляють обладнання для перукарень, барбершопов і салонів краси преміум і люкс-класу,
  • GHARIENI (Німеччина) - на думку Forbes Travel Guide - Gharieni Group є зразком якості і визнаний, як кращий виробник обладнання для SPA і wellness для готелів і курортів класу люкс на 2019 рік!
  • Icoone (Італія), 
  • EndyMed (Ізраїль), 
  • концерн EunSung Global - з 1995 року займається створенням, розробкою, виробництвом обладнання для естетичної медицини і косметології.
  • DIDIER Lab - розкішний бренд NAIL-індустрії з ФРАНЦІЇ,
  • BAEHR - усвідомлений вибір Подогов, це бренд професійної косметики та обладнання по догляду за ногами і руками з Німеччини.

Кожне перукарське крісло, мийка для голови або стильне дзеркало для барбершопа створені руками майстрів, захоплених своєю справою.