×

Ми готові допомогти вам!

Залишіть Ваші контактні дані, і ми з Вами зв'яжемося

Увійти | Реєстрація

Лазери та IPL: у чому різниця?

DUSO
2 роки тому
Коментарі
Апарати
Лазери та IPL: у чому різниця? - DUSO Створюємо beauty-бізнес для вас

Лазери та імпульсна технологія IPL займають в індустрії краси практично одну і ту ж нішу. Обидві технології застосовуються для усунення естетичних дефектів шкіри та видалення небажаного волосся. Обидві працюють на основі інтенсивного світлового випромінювання. Це часто викликає термінологічну плутанину. Іноді лазер і IPL змішують навіть досвідчені фахівці.

Технологічні відмінності

Насправді IPL відрізняється від лазера вже за принципом роботи. Коротко кажучи, лазерні апарати продукують вельми специфічний вид світла. Воно складається із хвиль однієї довжини (одного кольору) і концентрується в одній точці: як лазерна указка або лазерний приціл.

IPL-апарати, навпаки, виробляють широкий спектр світлових частот. «В сумі» вони дають спалахи білого світла, яке за своїми властивостями близьке до сонячного. Відбиваючись від шкіри, воно створює жовтогарячі або червоні відсвіти — так само, як це робить фотоспалах.

Оскільки світло широкого спектру природним чином розповсюджується на більшу площу, так зване терапевтичне вікно у IPL є істотно ширшим, ніж у лазера. Іншими словами, для обробки однієї й тієї ж зони оператор витрачає значно менше часу.

Є також інші відмінності, які розглянемо нижче.

Корекція шкіри за допомогою лазера


Передусім варто відзначити, що слово «лазер» в індустрії краси є парасольковим терміном. Кожен лазерний апарат має свої особливості та призначений для виконання вузького спектру завдань.

Наприклад, CO2-лазер використовується для роботи зі шрамами та зморшками; ербієвий лазер стимулює секрецію колагену; пульсуючий лазер (pulsed dye laser) призначений для вирівнювання пігментації та усунення капілярних сіток.

У зв’язку з концентрованою, точковою дією використання лазера часто пов’язане з больовими відчуттями. Також існує низка протипоказань:

  •       онкологічні захворювання;
  •         вагітність і грудне вигодовування;
  •         серцево-судинні захворювання;
  •       порушення згортання крові;
  •       захворювання нервової системи;
  •      депресивні стани;
  •         запальні процеси та захворювання шкіри на стадії загострення;
  •         схильність до появи рубців;
  •         наявність кардіостимулятора.

Окрім цього, від лазерного омолодження слід відмовитися людям, які вживають фотосенсибілізатори.

Корекція шкіри за допомогою IPL

Порівняно з лазерними апаратами, IPL-обладнання є універсальнішим. Завдяки апарату Clearlight IPL ви зможете подолати такі проблеми:

  •         вікові зміни шкіри;
  •       зморшки, втрата еластичності, формування брилів та другого підборіддя;
  •       проблемна шкіра у молодих пацієнтів, яка не реагує на інші види терапії;
  •         тьмяна шкіра;
  •         суха та облущена шкіра;
  •         надто жирна шкіра;
  •         капілярні сітки;
  •         небажане волосся;
  •         вугрі, що не піддаються медикаментозному лікуванню;
  •         порушення пігментації: веснянки, родимі плями тощо.

Як і лазери, IPL не можна використовувати під час вагітності й лактації, за наявності кардіостимулятора, під час загострення шкірних захворювань, при онкологічних та серцево-судинних хворобах. У той же час, захворювання нервової системи та депресивні стани не входять до списку протипоказань.

Проте слід узяти до уваги, що IPL-терапія не призначена для смаглявої та загорілої шкіри. Також до цієї процедури не варто вдаватись людям, які користуються засобами для автозагару.

Видалення небажаного волосся

У процесі видалення волосся IPL та лазер діють практично однаково. Світло потрапляє всередину шкіри та абсорбується меланіном (пігментом, який міститься у волосяному стержні). Поглинання світла призводить до нагрівання волосяного стержня та фолікула. За умови правильного проведення процедури клітини фолікулів нагріваються до критичної температури, зупиняючи ріст волосся.

На відніму від лазера, який робить «одну справу за раз», IPL-апарати під час видалення волосся впливають також на інші естетичні дефекти. До того ж їх використання рідко пов’язане з больовими відчуттями, а сеанси мають меншу тривалість.

Іще одна перевага Clearlight IPL — ефективніше видалення світлого волосся.

Instagram Clearlight IPL

Facebook Clearlight IPL

Підіб’ємо підсумки

Отож, незважаючи на поверхневу схожість, лазер та IPL мають важливі відмінності. Передусім, вони генерують різні види світлового випромінювання, що обумовлює особливості застосування.

Лазер є «вужчим» методом — як за площею дії, так і за кількістю виконуваних одним апаратом завдань. Для рішення різних проблем потрібна різна техніка, а для проведення сеансів потрібно більше часу. Також лазер, на відміну від IPL, у більшості випадків спричиняє суттєві больові відчуття.

Нарешті, після сеансів IPL шкіра виглядає природніше, що обумовлено м’якшим впливом світла широкого спектру.


З питань придбання апарату  Clearlight IPL звертайтеся до офіційного дистриб'ютора в Україні компанії ДЮСО:  044-506-77-77


Фотографії надані студією лазерної епіляції та косметології VitaStudio

Схожі публікації

Соціальні медіа DUSO

Хочете першими дізнаватися про нові акції та наших заходах? Підписуйтесь! Слідкуйте за нами в соціальних мережах

DUSO - Створюємо beauty-бізнес для вас

Компанія ДЮСО відкриває успішні бізнес-проекти в beauty-індустрії і впевнено лідирує на ринку косметологічного обладнання та косметологічної меблів для салонів краси, SPA центрів, WELLNESS, МАНИКЮРА і ПЕДИКЮРУ, ПЕРУКАРЕНЬ.

Консалтинг ДЮСО - ми пропонуємо професійну допомогу у відкритті з нуля і «під ключ» салонів краси, перукарень, барбершопов, підприємств індустрії краси, клінік естетичної медицини і СПА-центрів.

У нашій компанії вам запропонують повний комплекс послуг - від розробки дизайн-проекту і створення бізнес-плану салону краси до комплексного оснащення вашого б`юті-центру професійним висококласним косметологічним обладнанням!

У ДЮСО запропонований широкий асортимент косметологічного обладнання: апарати для косметології, косметологічні апарати для особи, професійні апарати по догляду за обличчям і тілом, апарати для масажу, сучасні апаратні методики проти старіння шкіри, апарати для рф-ліфтингу і комплексної RF-терапії, косметологічні апарати для мікронідлінга -мікроігольчатой ​​терапії, обладнання для неінвазивної косметології, косметологічні лазери для епіляції, апарати для лазерного ліполізу, обладнання для лазерної косметолог ії, апарати для фракційного омолодження шкіри, апарати для SMAS-ліфтингу омолодження з технологією HIFU, косметологічні системи ультразвукового ліполізу, універсальні лазери IPL-терапії для фотоомолодження, апарати для кріоліполіза, апаратні технології для вакуумного масажу, системи для корекції контурів тіла, апарати кавітації, апарати кисневої мезотерапії, косметологічні комбайни для догляду за шкірою обличчя, мультифункціональні косметологічні платформи для гідропілінг, мікродермабразії, електропорації, апарати для л ица і тіла з LED (світлодіодами), апарати для іонофорезу, фонофорез і кріотерапії.

У нас ви можете купити найкраще обладнання для косметологічних кабінетів, обладнання для нігтьового салону, обладнання для подологіческого кабінету, дзеркала для салону краси, лампи лупи, інвентар для салону краси, косметологічні кушетки, інструменти для салонів краси, косметологічні столи, крісла для салонів краси, косметологічні стільчики, косметологічні візки, інструменти для стерилізації та дезінфекції, лампи для манікюру, подологіческіе крісла, крісла з ваннами для педикюру, подологіческіе крісла-ку еткі, апарати для процедур апаратного манікюру і апаратного педикюру, косметологічні кушетки з підігрівом, кушетки для масажу, засоби по догляду за нігтями і косметику для рук і ніг, косметику і доглядають кошти, що забезпечують здоров`я, захист і зміцнення нігтьової пластини

ВСЕ, що потрібно для перукарень: аксесуари для перукарень, дзеркала для перукарні, інвентар для перукарні, Барбер-крісла, мийки крісла для перукарні, обладнання для перукаря, перукарні столики, перукарський стіл з дзеркалом, професійне перукарське обладнання, стільці для перукарні, візки для перукарів, перукарні тумбочки, крісла для барбершопов

Ми є ексклюзивним представником відомих світових брендів, таких як: 

  • Takara Belmont (Японія), 
  • Gamma & Bross (Італія) виробляють обладнання для перукарень, барбершопов і салонів краси преміум і люкс-класу,
  • GHARIENI (Німеччина) - на думку Forbes Travel Guide - Gharieni Group є зразком якості і визнаний, як кращий виробник обладнання для SPA і wellness для готелів і курортів класу люкс на 2019 рік!
  • Icoone (Італія), 
  • EndyMed (Ізраїль), 
  • концерн EunSung Global - з 1995 року займається створенням, розробкою, виробництвом обладнання для естетичної медицини і косметології.
  • DIDIER Lab - розкішний бренд NAIL-індустрії з ФРАНЦІЇ,
  • BAEHR - усвідомлений вибір Подогов, це бренд професійної косметики та обладнання по догляду за ногами і руками з Німеччини.

Кожне перукарське крісло, мийка для голови або стильне дзеркало для барбершопа створені руками майстрів, захоплених своєю справою.